E-Klips Engineering

We Build Building and Great Homes.

We successfully cope with tasks of varying complexity, provide long-term guarantees and regularly master new technologies.

Get in touch

(+380) 50 318 47 07

65 Allerton Street 901 N Pitt Str, Suite 170, VA 22314, USA

08/11/2023
Kristof Lippens

by Kristof Lippens

De woningpas en wat dit voor het EPC kan betekenen

De woningpas is een digitale tool die werd gelanceerd om op een eenvoudige en transparante manier informatie over een woning te verzamelen en te delen. Het doel is vooral om eigenaars en potentiële kopers of huurders van woningen beter te informeren en bewust te maken van de energieprestaties en andere belangrijke aspecten van een woning.

Bij de opmaak van het energieprestatiecertificaat kan gebruik gemaakt worden van de woningpas voor verschillende elementen. Zo worden gegevens over de isolatie van de woning en het type verwarmingssysteem verzameld. Ook worden er gegevens ingevoerd over het energieverbruik, de aanwezigheid van zonnepanelen of andere energiebesparende maatregelen, en eventuele subsidies of premies die de eigenaar heeft ontvangen voor energetische renovaties (Interesse in renovatieadvies?).

Daarnaast bevat de woningpas ook informatie over de ligging van de woning en de bodemgesteldheid. Deze informatie kan relevant zijn bij het bepalen van de energieprestaties van de woning, aangezien de ligging en de bodemgesteldheid invloed kunnen hebben op het energieverbruik en de mogelijke energiebesparende maatregelen.

Het nut van het opstellen van een energieprestatiecertificaat is naast de verplichte aanwezigheid bij verhuur en verkoop ook om de energie-efficiëntie van woningen te bevorderen en om eigenaars en huurders bewust te maken van het energieverbruik en de mogelijke besparingen. 

Meer info hierover kan je terugvinden op de de website van de Vlaamse woningpas

E-Klips Engineering helpt U verder

Zaakvoerder Kristof heeft een jarenlange ervaring in de residentiële sector en heeft al tientallen certificaten opgemaakt in gans Vlaanderen. 

De opmaak van het Energieprestatiecertificaat gaat steevast gekoppeld met een plaats-bezoek en het verzamelen van alle relevante info.

Nadien wordt een 3D-model opgemaakt waaraan de eigenschappen  en technieken van het gebouw worden toegekend.

Op elk certificaat wordt een label vermeld op basis van de van dit theoretisch model.

Kostprijs?

Een EPC Residentieel begint vanaf 150€ voor appartementen en 200€ voor woningen. Hoe groter de woning en hoe complexer de technieken, hoe duurder het EPC wordt. Vraag dus zeker offerte aan, dan bekijken we het project even van dichterbij.

Vraag hieronder direct een offerte aan:

    Nog geen plannen toegevoegd

    Posted in Niet-Residentiëel
    Previous
    All posts
    Next

    Write a comment